Yurls: orde in de online chaos

YurlsDe afgelopen tweeënhalf jaar heb ik het nodige gepubliceerd op het wereldwijde web. Daarnaast ben ik behoorlijk actief op diverse Social Media, zoals Facebook en Twitter. Het moment was aangebroken dat ik door de bomen het bos niet meer zag. De vraag was dus: hoe kan ik al die activiteiten bij elkaar brengen?

Het antwoord werd: via Yurls. Yurls staat voor: Your url’s. Via Yurls maak je een eigen website aan, waarop je, letterlijk, alle urls verzamelt die je interessant vindt. Zo hebben veel basisschooljuffen een Yurls voor hun klas en is er net een educatieve Yurls gelanceerd over de film ‘De nieuwe wildernis‘ (aanrader!).

Je bouwt een Yurls op door aan de ‘lege’ website ‘boxes’ toe te voegen. Er zijn verschillende soorten ‘boxes’: voor tekst, voor links, voor filmpjes of voor Twitter. Je kunt jouw Yurls-website behoorlijk goed aanpassen aan jouw wensen. (Het is gratis, dus de advertenties moet je voor lief nemen, maar die zijn, in mijn geval, wel onderwijsgerelateerd.)

Behalve dat je Yurls kunt gebruiken om je eigen website te bouwen, is er ook superveel informatie over onderwijs te vinden van anderen. De nieuwsbrief van Yurls vind ik dan ook zeker geen spam!

Ik ging aan de slag en maakte mijn eigen Yurls-website. Op mijn eigen Yurls heb ik per klas een pagina aangemaakt. Op deze pagina’s zet ik klas-specifieke opdrachten. Op de homepage heb ik bijvoorbeeld een agenda geplaatst, links naar al mijn Prezi’s en links naar al mijn Social Media. Via mijn Yurls hebben zowel leerlingen als collega’s toegang tot al mijn ‘openbare’ materiaal.

Het inrichten van mijn Yurls kostte me ongeveer een dag, maar als hij eenmaal ‘staat’, dan zijn wijzigingen en toevoegingen echt in een wip gedaan. Veel succes en plezier ermee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *