Schrijfvaardigheid

creatief en zakelijk schrijven in samenhang

Goed kunnen schrijven is een belangrijke vaardigheid. Om te leren schrijven, moeten leerlingen veel schrijfproducten maken. Maar die kun en wil je niet allemaal zelf nakijken, terwijl we weten dat feedback het grootste leereffect oplevert. Hoe kun je grip krijgen op het leerproces van leerlingen als het gaat om schrijven? Hoe kunnen de resultaten van wetenschappelijk onderzoek ons daarbij helpen?

Deze training gaat over hoe je je lessen zo inricht, dat leerlingen niet alleen veel schrijven, maar ook bewust en gericht werken aan de verbetering van hun schrijfvaardigheid. Naast zakelijk schrijven gaan we in op creatief schrijven. We bieden praktische tips en adviezen, waarmee je je schrijfonderwijs een positieve stimulans kunt geven.

SECTIETRAINING

Onze ervaring leert dat het zeker loont om met je hele sectie één of twee dagen aan de slag te gaan met schrijfvaardigheid. Op je eigen school of ‘op de hei’ zorgen we er met elkaar voor dat er een gedegen plan komt voor schrijven, waarin taalverzorging, creatief schrijven en zakelijk schrijven hand in hand gaan. Je leerlingen gaan beter schrijven en daardoor ook meer succeservaringen beleven bij schrijven.

Alle trainingen krijgen vorm in samenwerking met de leden van De Talengroep.