Reviews

Ik kan er wel van overtuigd zijn hoe belangrijk het is om gezamenlijk aan de visie van je sectie te werken. Of wat een studiedag ‘De Stralende Sectie’ jullie kan opleveren, maar je vindt het vast ook prettig om te lezen wat de ervaringen van andere docenten zijn. 

En ik ben dan ook hartstikke trots op deze lovende woorden!

Huygens lyceum

‘De Stralende Sectie – Schrijfvaardigheid’

De sectie heeft de dag erg gewaardeerd: fijne sfeer, helder proces, goed uitzicht op de praktische vertaalslag. Na de herfstvakantie is er een ontwikkelochtend, die we willen gebruiken voor de verdere uitwerking. Dus complimenten voor je werk en gedegen voorbereiding! Heel fijn ook dat ik mijn handen vrij had. Zo’n dag moet echt door iemand van buiten geleid worden. Veel dank dus! 

Christine Brackmann (2022)

‘Beter lezen, beter scoren havo/vwo’

Clasine heeft mij in twee studiedagen op een enthousiaste, inspirerende wijze geschoold in de leessandwich en examentraining voor havo/vwo-klassen. Voor bij dat laatste onderwerp bleek Clasine zeer deskundig en haar aanpak, structuur en materiaal ga ik zeker gebruiken dit schooljaar.

Michel Tesselaar (2022)

‘Beter lezen, beter scoren havo/vwo’

Dankjewel voor al deze mooie documenten en je professionele en vooral ook gezellige training. De cursus ‘Beter lezen, beter scoren havo/vwo’ was fantastisch. Deze  goed gestructureerde bijscholingscursus heeft mij enorm verrijkt in de didactische werkvormen voor leesvaardigheid in het eerstegraads gebied. Ik voelde me als het ware weer als student  in de collegezaal, maar het heeft naast  het kunnen meenemen van mooie lesideeën, het enthousiasme voor en het aanschaffen van het boekje ‘Lezen met de lees sandwich’ nu al geresulteerd in het kunnen creëren van twee activerende lessen leesvaardigheid voor havo 4. 

Anke Neijendorff – de Jong (2022)

‘Beter lezen, beter scoren havo/vwo’

Zeer informatieve cursus, omdat cursusleidster veel kennis in huis heeft. Ik vind het zelf altijd prettig als iemand zelf nog in de praktijk staat. Absoluut een meerwaarde.

Martine Peters – de Jong (2022)

Clasine heeft in een boeiende sessie onze vmbo-taalcoördinatoren laten zien wat werkt om leesvaardigheid te versterken. Het helpt dat Clasine zelf ook docent is en antwoorden had voor praktische zaken waar onze scholen tegenaan lopen. Het werd een gezamenlijke zoektocht langs interessante onderzoeken en creatieve tips en zelfs na een volle lesdag zat iedereen nog vol energie!

Vreni Campagne (2021)

logo jac p thijsse

Een nascholing van Clasine van Dorst over bijvoorbeeld leesvaardigheid betekent activiteit, inspiratie, motivatie én kennis.

Ze heeft ontzettend veel parate kennis en kan tijdens de cursus makkelijk schakelen.

De afwisseling tussen theorie en praktijk is heel prettig en volgt elkaar logisch op. Een aanrader!

Lisette Goos (2021)