Enthousiast, praktijkgericht en inspirerend

Ik ben Clasine van Dorst, 45 jaar en al 20 jaar aan het werk in
het onderwijs als docent, afdelingsleider en trainer. Thuis heb ik een man, een dochter, 3 schapen en 5 kippen rondlopen. 

Hoewel anderen het ‘echt iets voor mij’ vonden, wilde ik als
kind zeker geen leraar worden. Ook toen ik Nederlands ging studeren in Nijmegen en bekenden zeiden ‘dan word je zeker leraar’ ontkende ik dat. 

Echter, toen ik in mijn derde studiejaar op snuffelstage ging, was ik vanaf les 1 verkocht. Het lopen door de gangen, het contact met leerlingen, de rol die je hebt voor de klas. Ik voelde me direct thuis en heb toen alle weerstand laten varen.  

Na mijn studie heb ik op diverse scholen gewerkt en op elke
school heb ik weer iets nieuws mogen leren. Tot vorig jaar werkte ik op het Stedelijk Gymnasium in Breda.

Sinds september 2022 ben ik fulltime werkzaam als zelfstandig ondernemer en aangesloten bij De Talengroep en het Netwerk Onderwijsadviseurs. De Talengroep verzorgt onder meer trainingen voor talendocenten. Ik geef trainingen op locatie en bij jou op school. 

In mijn trainingen ga ik voor vernieuwing met behoud van het goede. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ‘nieuwe’ lesactiviteiten haalbaar zijn qua voorbereiding. Ik kan jou en je sectie helpen om je lees- en schrijfvaardigheids-onderwijs een ‘boost’ te geven door formatief werken echt te integreren in jullie onderwijs. Ook vind ik het een uitdaging om een sectie te begeleiden in het verwoorden van een gezamenlijke visie. Deze activiteiten vallen onder het programma De Stralende Sectie

Zoek je een inspirerende training van een enthousiaste, innovatieve en deskundige trainer, die werkt vanuit de lespraktijk, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Scholen waar ik mee samenwerk(te)

Scroll naar top