'Dan word je zeker leraar'

Schapen en kippen

Ik ben Clasine van Dorst, 45 jaar en al 20 jaar aan het werk in het onderwijs als docent Nederlands, afdelingsleider en trainer. Thuis heb ik een man, een dochter, 3 schapen en 5 kippen rondlopen. 

Hoewel anderen het ‘echt iets voor mij’ vonden, wilde ik als kind zeker geen leraar worden. Ook toen ik Nederlands ging studeren in Nijmegen en bekenden zeiden ‘dan word je zeker leraar’ ontkende ik dat.

Het leraarschap: echt iets voor mij 

Echter, toen ik in mijn derde studiejaar op snuffelstage ging, was ik vanaf les 1 verkocht. Het lopen door de gangen, het contact met leerlingen, de rol die je hebt voor de klas. Ik voelde me direct thuis en heb toen alle weerstand laten varen.  

 

Een nascholing van Clasine van Dorst over bijvoorbeeld leesvaardigheid betekent activiteit, inspiratie, motivatie én kennis. Ze heeft ontzettend veel parate kennis en kan tijdens de cursus makkelijk schakelen. De afwisseling tussen theorie en praktijk is heel prettig en volgt elkaar logisch op. Een aanrader!

Na mijn studie Nederlands aan de Radbouduniversiteit heb ik op diverse scholen gewerkt en op elke school heb ik weer iets nieuws mogen leren. Tot vorig jaar werkte ik op het Stedelijk Gymnasium in Breda. Sinds september 2022 ben ik fulltime werkzaam als zelfstandig ondernemer en aangesloten bij De Talengroep en het Netwerk Onderwijsadviseurs. De Talengroep verzorgt onder meer trainingen voor talendocenten.

Ik geef trainingen op een vaste locatie (Aristo Utrecht) en bij jou op school.

In mijn trainingen ga ik voor:

  • vernieuwing met behoud van het goede;
  • ‘nieuwe’ lesactiviteiten die haalbaar zijn qua voorbereiding;
  • en plezier in leren voor docent & leerling. 

Ook vind ik het een uitdaging om een sectie te begeleiden in het verwoorden van een gezamenlijke visie. Deze activiteiten vallen onder het programma De Stralende Sectie

Zoek je een inspirerende training van een enthousiaste, innovatieve en deskundige trainer, die werkt vanuit de lespraktijk, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Scholen waar ik mee samenwerk(te)