Mijn verhaal

Ik ben Clasine van Dorst, 43 jaar en al 20 jaar aan het werk in het onderwijs als docent, afdelingsleider en trainer. Thuis heb ik een man, een dochter, 3 schapen en 2 konijnen rondlopen. 

Hoewel anderen het ‘echt iets voor mij’ vonden, wilde ik als kind zeker geen leraar worden. Ook toen ik Nederlands ging studeren in Nijmegen en bekenden zeiden ‘dan word je zeker leraar’ ontkende ik dat. 

Echter, toen ik in mijn derde studiejaar op snuffelstage ging, was ik vanaf les 1 verkocht. Het lopen door de gangen, het contact met leerlingen, de rol die je hebt voor de klas. Ik voelde me direct thuis en heb toen alle weerstand laten varen.  

Voor de klas staan, is het leukste werk dat er is!

Na mijn studie heb ik op diverse scholen gewerkt en op elke school heb ik weer iets nieuws mogen leren. Op dit moment gaat mijn vijfde jaar in op het Stedelijk Gymnasium in Breda. 

Daarnaast ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam als trainer bij De Talengroep. De Talengroep verzorgt onder meer trainingen voor talendocenten. Ik geef trainingen op locatie, bij jou op school en binnenkort ook via Instagram!

In mijn trainingen ga ik voor vernieuwing met behoud van het goede. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ‘nieuwe’ lesactiviteiten haalbaar zijn qua voorbereiding. Ik kan jou en je sectie helpen om je lees- en schrijfvaardigheids-onderwijs een ‘boost’ te geven door formatief werken echt te integreren in jullie onderwijs. 

Zoek je een inspirerende training van een enthousiaste, innovatieve en deskundige trainer, die werkt vanuit de lespraktijk, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Scholen waar ik mee samenwerk(te)

Instagram

Op mijn Instagram vind je persoonlijke en werkgerelateerde informatie over mijn leven. Je kunt me daar echt beter leren kennen. Binnenkort start hier ook de nieuwe Instacursus! Heb jij al een Insta-account?

Twitter

Ik gebruik Twitter vooral om op de hoogte te blijven van onderwijs-gerelateerde zaken. Ik volg dan ook veel collega's en instanties uit het hele land. Terecht of niet: leerlingen vinden Twitter uit de tijd.

Linkedin

Als je nieuwsgierig bent naar mijn opleidingen en wergevers, klik dan door naar Linkedin. Op Linkedin heb ik een uitgebreid netwerk van mensen binnen en buiten het onderwijs. Ook oud-leerlingen volg ik graag.

Scroll naar top