Lezend de zomer door

20140706-200417-72257187.jpg
Omdat de zomervakantie voor de deur staat, wil ik twee apps onder jullie aandacht brengen. De eerste is de app VakantieBieb. De tweede is Goodreads. Goodreads is ook online terug te vinden, maar van de belangrijkste mogelijkheden kun je via de app gebruikmaken.

De VakantieBieb-app is een initiatief van de Openbare Bibliotheek waarmee je gedurende de zomervakantie gratis een keur aan e-books kunt lezen. Ik heb er al een aantal vakanties ervaring mee en er veel leesplezier van gehad. Het boekenaanbod is gevarieerd en interessant. Zo heb ik het prachtige jeugdboek ‘Als flamingo’s op het schoolplein staan’ (Wendy Wunder) gelezen, maar ook het non-fictionele ‘Moscow times’ (Dido Michielsen). Ik lees op mijn iPhone en mijn iPad. De boeken in mijn Vakantiebieb-boekenkast vormen een mooie aanvulling op de ‘echte’ boeken en op die op mijn e-reader.

Goodreads is een soort Facebook voor lezers. Je kunt je eigen boekenkast aanleggen, zodat je kunt bijhouden wat je leest. Je kunt ook reviews schrijven over de door jou gelezen boeken. Er zijn boeken die je gratis kunt downloaden en je kunt je eigen digitale leeskring oprichten, waardoor je leeservaringen kunt delen. Ik heb nog lang niet alle mogelijkheden van Goodreads ontdekt, maar ik ben enthousiast over wat ik heb gezien. Komend jaar wil ik proberen om met leerlingen een Goodreadscommunity te beginnen.

Beide apps kosten niets en bieden niet alleen mogelijkheden voor veellezers. Ook je leerlingen kunnen verleid worden om van dit gratis boekenaanbod gebruik te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *