Het universum van de tussen-n

Soms word ik weleens wanhopig van mijn vak. Na 12 jaar lesgeven moet ik bijvoorbeeld het enthousiasme voor sommige spellingsregels echt uit mijn tenen halen. En wanneer wordt dat examen nu eens wat spannender. Zelfs de teksten die het CITO gebruikt, zijn vaak om bij in slaap te vallen.

Ja, die klas met al die verschillende mensen; daar houd ik nog altijd zielsveel van, maar de tussen-n-regel; daar loop ik niet meer zo warm voor.

Maar die regels veranderen toch regelmatig? Daarvan kun je toch inspiratie krijgen? You got to be kidding me! Welke regel of wetmatigheid heeft ooit gezorgd voor inspiratie? Zodra ik mijn inspiratie moet gaan halen uit een spellingsregel, dan hang ik mijn onderwijsjas aan de wilgen en ga ik voortaan aardbeien plukken in de zomer en appels in de winter.

Gelukkig zijn daar dan toch mijn leerlingen die het verdienen om hun spelling op een acceptabel peil te krijgen. Voor hen maakte ik een Prezi over de tussen-n-regel. Het universum van de tussen-n bestaat uit één wereld met 7 planeten. En tot mijn grote vreugde is met de komst van dit nieuwe universum de tussen-n-regel in mijn klassen uitstekend ‘geland’. Met dank aan André Kuipers voor de inspiratie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *