Het allerleukste werk

NK debatterenGisteren was de tweede voorronde van het NK debatteren voor scholieren, één van de leerzaamste evenementen voor leerlingen van 4, 5 en 6vwo. Dit jaar deed ik mee met het Graaf Engelbrecht uit Breda na eerder te hebben deelgenomen met het Odulphus uit Tilburg en het Marnix uit Ede.

Om half zeven ‘s avonds loop ik met mijn team van het Niftarlakecollege naar station Maarssen. Ik word omringd door elf leerlingen die mij hun ervaringen van de dag ‘opdringen’. Nina is heel blij dat we het derde debat toch hebben gewonnen, want ze kan niet tegen haar verlies. Valentijn zegt dat het dragen van een jasje en een dasje inderdaad niets zegt over iemands debatkwaliteit. Mysha heeft bijna woorden tekort om mij op het hart te drukken dat we hier toch wel mee dóór moeten gaan. Ik glim en glimlach en ben blij dat ik ook op deze school debatteren op het menu heb gezet, want het is zó leuk en zó leerzaam.

Meedoen aan het NK debatteren betekent mogen werken met leerlingen die zelf aan de slag gaan als de training begint, het betekent plezier in leren en het betekent vooruitgang zien, het geeft (me) motivatie en inspiratie. Het is voor mij het allerleukste werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *