Meer overzicht met behulp van de docenten planner

Met de docentenplanner op deze afbeelding kunnen docenten en leraren hun werk makkelijker plannen en organiseren.

Voor veel beginnende, maar ook ervaren docenten is het een hele klus om alle taken te organiseren. Deze docentenplanner kan jou hierbij helpen. Loopt jouw hoofd ook regelmatig over of vind je het lastig om alle taken op tijd gedaan te krijgen? Dan ben je niet de enige! In een school word je bedolven onder de informatie en alle klussen die geklaard moeten worden: lessen voorbereiden, mentor-gesprekken voeren, toetsen nakijken, Magister invullen etc.

Deze docentenplanner is gebaseerd op drie principes.

1. Prioriteren: welke 3 klussen wil je vandaag in ieder geval voor elkaar krijgen?

2. Eat your frog in the morning: zijn er klussen die je heel moeilijk vindt of waar je een hekel aan hebt, zoals ‘beschouwingen’ corrigeren? Het helpt als je met zo’n klus begint in de ochtend of zodra het kan. Want wat is het heerlijk als je zo’n klus hebt afgerond! Het geeft je de energie om heel veel gedaan te krijgen deze dag. En lukt het je vandaag juist helemaal niet om aan het werk te komen? Begin dan met een kleine taak waar je écht zin in hebt, want als je eenmaal bent begonnen, is het veel gemakkelijker om verder te werken.  

3. Braindump: als je gedurende de dag allerlei invallen krijgt of als er taken langskomen die zich voordoen als ‘spoedje’, dan helpt het om al die invallen te ‘dumpen’ om ze vervolgens op een later moment in te plannen. Zo houd je je hoofd ‘leeg’ voor de taken die je geprioriteerd en gepland hebt.

Verder besteedt deze docentenplanner ook aandacht aan je fysieke en mentale gezondheid, want het is belangrijk om op tijd pauze te nemen om helder te blijven in je hoofd. 

Ook met ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs helpt het mij nog altijd om mijn werk met deze docentenplanner te organiseren en zo mijn vermaledijde uitstelgedrag binnen de perken te houden. 😉 

Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je van mij de docentenplanner cadeau!

Scroll naar top