Samen Sterk

Een Co-Creatiedag voor docenten Nederlands

In 1 dag van “Daar heb ik nooit tijd voor ” naar een volledig uitgewerkte lessenserie.

Ben jij het ook zo zat? Je wil meer aan je onderwijs werken, terwijl je kostbare tijd wordt opgeslokt door randzaken.

TIMEMANAGEMENT

Toen ik vastliep in mijn werk als docent Nederlands, kreeg ik van de school waar ik werkte een cursus timemanagement aangeboden. Het leek me echt iets voor mij, want ik kwam altijd tijd te kort en het uitstellen van rottige werkjes was een van mijn kwaliteiten.

De cursus volgde ik met veel succes; ik implementeerde alle strategieën – een lege inbox, een volle takenlijst, een braindump, onderscheid tussen wel of geen prioriteit etc. – en stortte in. De takenlijst die ik had gemaakt was zo enorm dat ik acuut overweldigd raakte.

Een beter timemanagement hielp op termijn zeker een beetje, maar ik liep structureel tegen het volgende probleem aan. Ik wilde het liefst tijd besteden aan de voorbereiding van mijn lessen, het maken van projecten en het nadenken over een goed curriculum en dat lukte maar zelden of het lukte alleen tijdens een vakantie. 

Beeldbank Branding BOOST Clasine - 9

GEWOON GOED ONDERWIJS

Ik weet dus precies hoe je je voelt. Je wilt het mooiste en beste onderwijs ontwikkelen en binnen de tijd die je kunt vrijmaken, doe je dat ook, maar je zou zoveel meer willen. Al maanden ligt dat ene idee op de plank waarin je lezen, schrijven én poëzie wilt combineren binnen het thema ‘Opgroeien in twee werelden’. Maar het komt er niet van, omdat die stapel beschouwingen, de tweede correctie van het eindexamen en de ouderavonden al je tijd en energie opslokken.

Dus ben jij die docent Nederlands die barst van de ideeën, die snakt naar samenwerking met gelijkgestemden en die weet dat je samen verder komt dan alleen, dan is deze dag geknipt voor jou.

Hoeveel tijd en rust zou het je opleveren als je voor het nieuwe schooljaar een concreet plan had liggen? Dat ene magische project waarin spreken, lezen én je favoriete stukje literatuur naadloos in elkaar overvloeien?

  • Hoe zou het voor jou zijn als je een hele dag mag werken aan het uitwerken van de lesideeën waar je normaalgesproken niet aan toekomt? 
  • In een inspirerende omgeving waar je niet gestoord wordt door leerlingen of leidinggevenden.
  • Waar je mag brainstormen, discussiëren en samenwerken met docenten Nederlands zoals jij: creatievelingen, vernieuwers en doorpakkers.
  • Zodat je idee aan het eind van de dag kant-en-klaar op de plank ligt voor komend schooljaar. 

Alleen ga je sneller. Samen kom je verder.

Samen Sterk

Co-creatiedag voor docenten Nederlands
99,99
  • Ongestoord samenwerken
  • Inspirerende locatie
  • Onbeperkt koffie/thee/lekkers
  • Uitgebreide lunch
  • Professionele ondersteuning
Hele dag